27 Ocak 2014 Pazartesi

Samsung Galaxy Ace model bir telefonda müzik çalar arka plan görüntüsü nasıl değiştirilir? Telefonu aldığım ilk dönemlerde aramıştım bu fonksiyonu. Galeri kısmında Ana Ekran Görüntüsü ve Ekran Kilidi Görüntüsü 'nü ayarlayabiliyoruz. Diğer tarafdan müzik çalar ekranına dilediğimiz kareyi yerleştirmek, ne yazık ki galeri klasörü içinden yapılmıyor.

Görseller ile şöyle bir göz atalım.

Menü # Dosyalarım
Öncelikle Ana Menü 'ye geliyoruz, Dosyalarım klasörünün bulunduğu ekrana geçip klasörü açıyoruz.
Dosyalarım # music1 (Müzik barınan dosyanız)
Klasör içerisinde müzik içerikleriniz hangi dosya içerisinde barınıyor ise o dosyayı açın. İçerisinde muhtemelen daha önceden atılmış herhangi bir resim dosyası bulunmayacaktır (Müzikleriniz dışında)
Müzik klasörü ve fotoğraf
Arka planda olmasını istediğiniz fotoğrafı yine Dosyalarım içerisinde bulunan fotoğraflarınızı sakladığınız klasörden Kopyala veya Taşı seçeneklerinden herhangi birisi ile Müzik klasörüne atıyorsunuz. Telefonu kapatıp açın ve müzik çalar ekranına gelip bir göz atın.
Samsung Galaxy Ace Müzik Çalar Arka Plan


26 Ocak 2014 Pazar

Daha önce gördüğüm çiftlik fotoğraflarından apayrı, çekimler Rus anne Elena Shumilova 'ya ait. İki çocuğuna ait pozlarda onlara yakın arkadaşlarıda eşlik etmiş, kim mi onlar? Köpek, kedi, ördek yavrusu ve tavşanları. Doğal yansımalara, hava şartlarının etkisi tartışılmaz, rahat ve bir o kadarda iç açıcılar.

Elena fotoğrafları paylaştığında şunlarıda ek olarak belirtmiş:
Fotoğfrafları kompoze ettiğimde, büyük ölçüde sezgi ve ilhamıma güvenirim. Ne olduğunu açıklayamasam dahi, sahip olduğum ilham genellikle arzularımı ifade ettiğim, hissettiğim şey. 
Boyundan büyük bir köpek keza sevgiside
Lapa lapa kar, mont, atkı ve ışık
Basit bir çiflik evi ve tavşan-çocuk sevgisi
Rus köyü, sisli gölet ve çocuk
Ördek yavruları, çocuk ve orman
Çiçekler, kedi, çocuk ve gün ışığı
Elena'nın fotoğraf tutkusu 2012 yılından önce aldığı ilk kamerası ile başlamış. Son yıllarda ekipmanlarını bir hayli geliştirmiş, Canon marka EOS 5D Mark II versiyon ve 135mm lens 'e sahip bir kamerası var. Bir anne gibi oda çocuklarının gelişim çağını kaçırmak istememiş ve günlerini bu şekilde ölümsüzleştirmiş.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Blog tasarımında sağ en alt köşede Son İzlenenler başlığı altında bir widget'e yer verdim, içerik kısmında ise zaman zaman izlenimlerimi paylaşacağımı belirtmiştim. Bu yazıyı Kaptan Phillips filmine ayırmak istedim.
Kaptan Phillips
Yapım Yılı:  2013
Kadro:  Tom Hanks , Catherine Keener , Barkhad Abdi , Faysal Ahmed , Michael Chernus

İçerik:  Daha önce izlediğimiz Kaptan yakıştırmalı, uçuk kaçık filmlerden değil. 2009 Amerikasında limandan rutin hareke edecek, yardım amaçlı yük konteynırlı bir gemi ve mürettebatı. Kalkış öncesi, bakımlar yapılır, eksikler giderilir ve Kaptan Phillips 'in teşrifi beklenir. Deneyimli bir kaptan ve mürettebatı için bu kargoyu teslim etmek ne kadar zor olabilir ki? Bu konumda devreye güzergah girmekte. Somali açıklarından geçmek zorunda olduklarından ve o gün ki şartlarda korsanlık vakaları açık sularda volta atarken, bu sandığımız kadar kolay olmayacaktı elbette.

Muse adında afrika yerlisi, kendi köyünden elemanlarını toplar ve açıkda ticari kaygılarıyla işe koyulurlar. Burada sürüden ayrılanı, kurt kapar misali , (MV Maersk Alabama) yani Kaptan Phillips' in müretebatı, diğer gemilerden bağımsız yolunda ilerler ve açık hedef konumuna düşerler. Kaptan tecrübeli demiştim, geçecekleri bölge hakkında bilgiler edinir, o gece tedirginliği artar ki sonuna kadarda haklıdır. İş arkadaşlarını sabah ilk iş tatbikat'a tabii tutar. Tam bu esnada gemi radarın 'da sinyaller belirir, kaptan rahatsız olur ve...

Yorum:  Film vaktinizi heba edecek türde kesinlikle değil, kurgusundan, oyunculuğa gördüğü ilgiden daha fazlasını hak ediyor, zannımca. Film bitimine gelindiğinde duygulanmamak elde değil, müzikler yine yerli yerinde, soundtrack albüm youtube kanallarında mevcut, dinleyebilirsiniz.

Filmden kareler...

Muse ve ekibi MV Maersk Alabama 'ya saldırırken.
Filika'da nefesleri kesen rehine dakikaları.
Somali açıklarında Muse ve yerli dostları, saldırı planlaması.


Samsung Galaxy Ace (5830i) model telefonlarda dahili hafıza (alan) yer açma, genişletme konusuna değinmek gerek. Bu model bir telefon kullanıcısı olarak yaşadığım, ben dahil eminim her kesim kullanıcıyı şaşkına uğratan, çılgına uğratan bir mesele. Dokunmatik çağında, sadece hevesler uğruna paradan ödün verip aldığım ama yukarıdaki sebepten, deyim yerinde ise "burnumdan getiren" bir telefon. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Öncelikle telefonlara "konuşsun yeter" geri kafasıyla yaklaşıyorsanız, vazgeçin! Bu mantıkda piyasada telefon bulmak artık neredeyse imkansız. Arından menü ve sekmelerde geçişlerin hızı, konunun asıl içeriği olan "dahili alan (bellek)" fazla olmasına dikkat etmek gerekli.

Bu tip modellerde 190 MB' lık yüz kızartıcı bir alan bırakılmış, bu demek oluyor ki hafıza kartı olmadan uygulamaları bu telefonda barındıramayız! Hafıza kartı fiyatları malum, eskiye nazaran ucuzladı, bunda ne fitnelik seziyorsun diyenleri duyar gibiyim. Hafıza kartın olsa dahi, indirdiğin uygulama eğer "telefon hafızası" na otomatik yükleme yapıyor ise, bellek kartına taşıma yapmana telefon müsade etmiyor. Bunun için çeşitli taktikler yazılmış, programlar, yazılıma ROM atmalar vb.. Bunlarda eğer yeterince bilginiz yoksa, telefonu rafa kaldırmanıza sebeb olabilecek , en ufak hatanızda ürünü garanti dışı bırakacak yöntemler.

Yüklediğimiz uygulamalar belli verileri depoladıkları için, uygulama boyutu 10 mb ise, saklanan veriler ile biraz daha şişmekte ve dahili hafızada ekstra yer kaplamakta. Dahili alan yükseltemesekde, bu sorunu hafifletmenin bir yolu elbette var. Depolanan Data(Veri) bilgilerini temizlemek. Görsellerle daha kolay inceleyelim.


Menü # Ayarlar # Uygulamalar
Uygulamalar # Uygulamaları Yönet
Veri silinecek uygulama
Son karede görüldüğü üzre, uygulama boyutu 17 MB iken, data(veri) ile toplam boyut 22 MB 'a ulaşmış. "Veriyi Sil" butonu ile alanı genişletebilirsiniz. SD karta taşı alanıda üstte belirttiğim üzre, otomatik telefon hafızasında olduğu için taşımaya müsade etmiyor, aktif değil!