25 Ocak 2014 Cumartesi

Samsung Galaxy Ace (5830i) model telefonlarda dahili hafıza (alan) yer açma, genişletme konusuna değinmek gerek. Bu model bir telefon kullanıcısı olarak yaşadığım, ben dahil eminim her kesim kullanıcıyı şaşkına uğratan, çılgına uğratan bir mesele. Dokunmatik çağında, sadece hevesler uğruna paradan ödün verip aldığım ama yukarıdaki sebepten, deyim yerinde ise "burnumdan getiren" bir telefon. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Öncelikle telefonlara "konuşsun yeter" geri kafasıyla yaklaşıyorsanız, vazgeçin! Bu mantıkda piyasada telefon bulmak artık neredeyse imkansız. Arından menü ve sekmelerde geçişlerin hızı, konunun asıl içeriği olan "dahili alan (bellek)" fazla olmasına dikkat etmek gerekli.

Bu tip modellerde 190 MB' lık yüz kızartıcı bir alan bırakılmış, bu demek oluyor ki hafıza kartı olmadan uygulamaları bu telefonda barındıramayız! Hafıza kartı fiyatları malum, eskiye nazaran ucuzladı, bunda ne fitnelik seziyorsun diyenleri duyar gibiyim. Hafıza kartın olsa dahi, indirdiğin uygulama eğer "telefon hafızası" na otomatik yükleme yapıyor ise, bellek kartına taşıma yapmana telefon müsade etmiyor. Bunun için çeşitli taktikler yazılmış, programlar, yazılıma ROM atmalar vb.. Bunlarda eğer yeterince bilginiz yoksa, telefonu rafa kaldırmanıza sebeb olabilecek , en ufak hatanızda ürünü garanti dışı bırakacak yöntemler.

Yüklediğimiz uygulamalar belli verileri depoladıkları için, uygulama boyutu 10 mb ise, saklanan veriler ile biraz daha şişmekte ve dahili hafızada ekstra yer kaplamakta. Dahili alan yükseltemesekde, bu sorunu hafifletmenin bir yolu elbette var. Depolanan Data(Veri) bilgilerini temizlemek. Görsellerle daha kolay inceleyelim.


Menü # Ayarlar # Uygulamalar
Uygulamalar # Uygulamaları Yönet
Veri silinecek uygulama
Son karede görüldüğü üzre, uygulama boyutu 17 MB iken, data(veri) ile toplam boyut 22 MB 'a ulaşmış. "Veriyi Sil" butonu ile alanı genişletebilirsiniz. SD karta taşı alanıda üstte belirttiğim üzre, otomatik telefon hafızasında olduğu için taşımaya müsade etmiyor, aktif değil!



16 yorum:

  1. data verilerini silmek bir eksi yaratiyormu ? ornegin whatss up programının verisini silince, paylasilan fotograf vs. siliniyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veri kaybi olmuyo desem yaniltmis olurum , sahsi denememde konusma kayitlarinda bile bi' donemin silinmis oldugunu gordum.

      Sil
  2. Whatsapp da veriyi silerseniz sonra tekrar numaranizla giris yapip devam edebilirsiniz ancak konusmalar sabah 04.00'te yedeklenir simdi veriyi silerseniz konusmanin bu sabah 04.00'ten itibaren olan kismi silinir, bunu engellemek icin veriyi silmeden once whatsapp ayarlarindan sohbet ayarlari, oradan da konusmalari yedekle deyip veriyi silerseniz konusmalariniz silinmez, dosyalardan girip medyayi temizlemedikten sonra medya da silinmez ancak numaranka geri giris yaptiginizda neredeyse eskiaiyle ayni alani kaplar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programin kendi boyutu ilk android serilere nazaran bi' hayli fazla , ozellikle galaxy ace gibi sıkıntılı seriler icin. Ayrica saat 4 bilgilendirmesi icin tesekkur ederim.

      Sil
    2. tubacım konuyu iyi açıklamışsın teşekkürler.:)

      Sil
  3. Bütün düşüncelerineze telefonla ilgili aynen katılıyorum.Çok severek aldım ama telefondan nefret ettim.Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu telefon biraz tezcan yanımıza denk gelmiş olsa gerek. Ben teşekkür ederim, hoş görüşleriniz için.

      Sil
  4. Peki google play' deki hesaplar uygulamalar vs. siliniyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google play hizmetlerini kullandığınız sürece verileri sil desenizde, tekrar eski boyutuna geliyor, yani uygulama verilerini google play hizmetler üzerinden denemenizde pek bi' kâr sağlamayacaktır.

      Sil
  5. Wala Ben Veriyi Sildim Artık Ne Olur Bilmiyorum
    Neyse Hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  6. biri bana yardımcı olabilirmi bnde yukledigim programlar sd karta yuklunmiyor veya tasınmıyor bunun icin ne yapmam gerek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu telefon modelinde maalesef SD Karta Taşıma özelliği bulunmuyor, bunun araştırmasını o dönemde çok yapmıştım. Lakin "Galaxy Ace Root Atma" başlığı altında arama yaparsanız belki işinize yarar sonuçlar alabilirsiniz, ama bu konuda da dikkat etmeniz gereken nokta şu olacaktır, Telefon Root attıktan sonra garanti dışı kalıyodu sanırım.

      Sil
    2. Samsung galaxy ace i5830war telefonda 4gb hafiza karti war ve bos ,google playdan filan.indirme yapamiyorm alan az hatasi weriyor surekli ,telefonun depolama birimini nasil hfiza karti yapabilirm lutfen yardimlarinizi bekliyorum simdiden.herkese tesekkurler lutfen.bi.cozum

      Sil
    3. Depolama birimini değiştirmeyi, eğer ayarlar menüsünde herhangi bi' başlık altında bulamadı iseniz ya da uygulama ayarlarında böyle bi' seçenek sunulmadıysa üzülerek söylemeliyim ki değiştiremiyorsunuz.

      Sil
  7. bnde yuklediğim programlar sd karta yuklenmiyor ve sd karta tasınmıyor ne yapmam gerek soliyebilirmisiniz ? telefon samsung galaxy ace

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir üst yorumdaki arkadaşa verdiğim cevap aynen sizin içinde geçerlidir.

      Sil