25 Ocak 2014 Cumartesi

Blog tasarımında sağ en alt köşede Son İzlenenler başlığı altında bir widget'e yer verdim, içerik kısmında ise zaman zaman izlenimlerimi paylaşacağımı belirtmiştim. Bu yazıyı Kaptan Phillips filmine ayırmak istedim.

Kaptan Phillips
Yapım Yılı:  2013
Kadro:  Tom Hanks , Catherine Keener , Barkhad Abdi , Faysal Ahmed , Michael Chernus

İçerik:  Daha önce izlediğimiz Kaptan yakıştırmalı, uçuk kaçık filmlerden değil. 2009 Amerikasında limandan rutin hareke edecek, yardım amaçlı yük konteynırlı bir gemi ve mürettebatı. Kalkış öncesi, bakımlar yapılır, eksikler giderilir ve Kaptan Phillips 'in teşrifi beklenir. Deneyimli bir kaptan ve mürettebatı için bu kargoyu teslim etmek ne kadar zor olabilir ki? Bu konumda devreye güzergah girmekte. Somali açıklarından geçmek zorunda olduklarından ve o gün ki şartlarda korsanlık vakaları açık sularda volta atarken, bu sandığımız kadar kolay olmayacaktı elbette.

Muse adında afrika yerlisi, kendi köyünden elemanlarını toplar ve açıkda ticari kaygılarıyla işe koyulurlar. Burada sürüden ayrılanı, kurt kapar misali , (MV Maersk Alabama) yani Kaptan Phillips' in müretebatı, diğer gemilerden bağımsız yolunda ilerler ve açık hedef konumuna düşerler. Kaptan tecrübeli demiştim, geçecekleri bölge hakkında bilgiler edinir, o gece tedirginliği artar ki sonuna kadarda haklıdır. İş arkadaşlarını sabah ilk iş tatbikat'a tabii tutar. Tam bu esnada gemi radarın 'da sinyaller belirir, kaptan rahatsız olur ve...

Yorum:  Film vaktinizi heba edecek türde kesinlikle değil, kurgusundan, oyunculuğa gördüğü ilgiden daha fazlasını hak ediyor, zannımca. Film bitimine gelindiğinde duygulanmamak elde değil, müzikler yine yerli yerinde, soundtrack albüm youtube kanallarında mevcut, dinleyebilirsiniz.

Filmden kareler...

Muse ve ekibi MV Maersk Alabama 'ya saldırırken.
Filika'da nefesleri kesen rehine dakikaları.
Somali açıklarında Muse ve yerli dostları, saldırı planlaması.


0 yorum:

Yorum Gönder