21 Temmuz 2014 Pazartesi

Bilgisayar sistem bakım ve onarım konusunda kategorisinin en bilinenleri arasında Advanced System Care programının yan ürünü olan Protected Folder hakkında yazmak istedim. Advanced System Care (Bakım) sekmesi altında (Denetim) listesinde (Korunan Dizin) başlığından programa ulaşmanız mümkündür. Açıklamasında yer verildiği üzere;

Korunan dizin ile dizinlerinizi ve dosyalarınızı şifreyle koruyun. 
Advanced System Care # Bakım # Denetim # Korunan Dizin
Dizin, dosya veya uygulamalarınızı şifrelemek için ideal bi' yazılım. Kolay erişimi ve iç yerleşimi ile başarılı buldum. Bilgisayar kapatıp açtığınızda halen aktif olarak korumasına devam etmesi güzel bi' yanı. Onaylanmış yayımcı firma: IObit Information Technology, -firmanın yan destek ürünü diye belirtmişdim ama yine de akıllarda soru işareti kalmasın.-

Protected Folder Entrance Screen (Giriş Ekranı)
Giriş ekranı gayet anlaşılır, program ilk deneyiminizde belirlediğiniz şifreniz ile erişebilirsiniz. Şifre için ipucu özelliği ile desteklenmiş. Giriş ekranı sağ üst köşede (Seçenekler) menüsünden, (Şifre Değiştirme) kısmından ipucu ekleyebilir ve gerekli şifre düzenlemelerinizi ayarlayabilirsiniz.

Protected Folder # Seçenekler # Şifre Değiştirme # Şifre için ipucu
Ayrıca yazılım sadece şifre koruma yanı sıra, (Kilit Seçenekleri) kısmında şifrelenmiş özel dosya ve dizinleriniz için Gizlilik, Okuma Engeli ve Yazım Engeli seçenekleri ile de desteklenmiş.
  • Gizlilik: Şifrelenmiş dizine erişim olmadığı halde, dizinin görülebilirliğinide kaldırır. 
  • Okuma Engeli: Diğer programların bu dizinde yürütme, dosya çalıştırma yapmasını engeller. (Örn: Windows 8 Müzik yürütücüde ekli müzikleriniz çalıştırılamaz, bknz.)
Protected Folder # Okuma Engeli # Windows 8 Müzik
  • Yazım Engeli: Dosyalar üzerinde uzakdan taşı, sil, değiştir yapılamaz. 
Protected Folder # Seçenekler # Kilit Seçenekleri # Okumaz/Yazım/Gizlilik Engeli
Ön bilgileri verdik, peki "Protected Folder ile dosya, dizin, uygulama şifreleme nasıl yapılır?" sorusunun cevabınıda verelim. İki ayru yoldan bunu yapabilirsiniz, programın bi' diğer faydası yine burada Sürükle Bırak yöntemi. Program alanına şifrelenmesini istediğiniz dosyayı fare ile bırakarak yapabilirsiniz, diğeri ise Ekle butonu altında açılacak pencere ile dosya yollarına erişebildiğiniz listelerden devam edebilirsiniz. (bknz.)
Protected Folder # Dosya ve Dizin "Ekle" Buton
Protected Folder # Dosya ve Dizin Ekleme Menü
Yine (Seçenekler) menüsü altında (Kullanıcı Arayüzü) listesinden yetkin dil seçenekleri ve çeşitli geçiş efektlerini değiştirebilir, aktifleştirebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder